Køkkener    |   Bad    |   Garderobe    |   Bordplader    |   Produkter    |   Service    |   Om os    |   
   Køkkenhjælp    |   Opmåling Bordpl    |   Vedligeholdelse    |   Tegninger    |   
Service
       04 - Vedligehold laminat
      
Tillykke med din nye laminatbordplade. Denne pjece er en hjælp til at bibeholde din nye bordplade i pæn og god stand, i mange år fremover.

Generelt

Geisler anvender kun laminater fra Europas førende producenter. Laminat består af sammenpresset papirmateriale med dekorpapir og et beskyttelseslag øverst. Laminat er modstandsdygtigt overfor almindelige kemikalier og rengøringsmidler i husholdningen, dog ikke syrer og baser. Laminaten er varmefast og tåler varme op til 180 grader. Benyt dog altid afsætningsunderlag, da metalgryder let overstiger opvarmningspunktet hvorved overfladen beskadiges for bestandig. El-kedler, kaffemaskiner og lignende bør ikke stå på eller ved samlinger, da utætheder/kondens eller lignende, kan forårsage opbuling eller vandindtrængning, som vores garanti ikke dækker.
Skurepulver, ståluld eller andre slibende rengøringsmidler bør undgås, da disse midler kan ridse laminaten og kan fjerne det øverste beskyttelseslag. Rødvin, blæk, rødbedesaft eller anden stærk frugtfarve bør fjernes hurtigst muligt for at undgå misfarvning af laminaten.
Laminaten er meget slidstærk. Anvend dog aldrig knive direkte mod laminatoverfladen, men benyt altid skærebræt og undgå materialer, som f.eks. lertøj og støbejernsgryder – det kan ridse bordpladen.
Bemærk: Glatte laminater er mere modtagelige overfor ridser.

Vedligehold af bordplade

Laminat
Den daglige rengøring kan normalt klares med rent vand og en opvredet klud. Ved brug af sulfo kan dette med tiden give en fedtet overflade, der fjernes med lige dele vand og klorin eller med acetone. Anvend en klud eller en børste. Anvendes klorin eller acetone, skal du sørge for udluftning og være opmærksom på, at trækanter ikke tåler kontakt med disse produkter. Pladen vaskes af med lunkent vand efter endt behandling.

Trækanter
Trækanterne på bordpladerne er lakeret 2-3 gange afhængig af træsort og laktype. For at få varig glæde af din nye bordplade, bør trækanterne efterbehandles med lak, efter behov og minimum en gang om året. Dette gøres bedst ved at affedte trækanten med f.eks. sprit. Kanterne må ikke slibes. Når kanterne er tørre, efter affedtning,
lakeres med syrehærdende interiørlak. Skrammer eller andre skader (trykmærker undtaget), behandles straks, da lakken ellers kan skalle af, hvorefter trækanterne hurtigt
bliver misfarvede.

Vedligehold af vaske

Vores sortiment af vaske indeholder mere end 75 forskellige stål-, emalje og porcelænsvaske fra anerkendte leverandører.

Stålvaske
Aftørres med en opvredet klud. Da vasken er rå og ubehandlet bliver vasken misfarvet, hvis den ikke rengøres med skurepulver eller specialprodukter, der findes i dagligvarehandlen. Undgå ståluld, da det kan efterlade små partikler, der kan udvikle sig til rustpletter.
Undgå ligeledes at efterlade støbejernsgryder og -pander i vasken, da disse kan efterlade rust. Hvis der er opstået små ridser eller rustpletter forårsaget af ovennævnte, kan en rå og ubehandlet stålvask pudses med langsgående bevægelser med slibepapir min. korn 220, da en rustfri stålvask, ikke kan ruste. De vaske som leveres med lille skyllekammer er den lille kumme mere mat i stålet generelt men den dækkes af bakke.

Emaljevaske
Rengøres bedst med vand og en opvredet klud. Skulle der opstå misfarvninger, fjernes disse bedst med lige dele vand og klorin. Anvend ikke skurepulver, da dette ridser emaljen.

Porcelænsvaske
Rengøres bedst med, de i handlen værende, flydende rengøringsmidler. Undgå skurepulver og andre slibende rengøringsmidler.

Blanco Siligranit
Den daglige vedligeholdelse er simpel. Brug en almindelig skuresvamp med lidt sulfo, hvis vasken er tilsmudset. Et par gange om måneden eller efter behov anbefaler vi at polere vasken med Blancoclean*. Ved kraftige kalkaflejringer kan man lade varm eddike 7% stå i kummen i nogle minutter. Skyl efter med vand og polér med Blancoclean.

Generelt
Det anbefales at aftørre vasken efter brug med f.eks. en blød klud eller et håndklæde for derved at mindske muligheden for skjolder og lignende. * Blancoclean: Et rengøringsmiddel, der er specielt udviklet til Silgranitvaske. Det affedter og afkalker, samtidig med at det lægger en beskyttende vokshinde på vasken, hvilket efterfølgende letter den daglige rengøring. Kom en klat Blancoclean på en fugtig klud, polér vasken og skyl efter med rent vand.

Garanti

Denne bordplade er fremstillet efter dine ønsker og opgivne mål. Under fremstillingen er bordpladen underkastet kvalitetskontrol, der sikrer, at vores kvalitetsmål overholdes.
Eventuelle skader eller skrammer der bliver fundet efter monteringen henføres til montageskader, der ikke er dækket af vor produktgaranti. Garantien, der er 24 måneder fra leveringsdato, omfatter alt der kan relateres til produktionen af bordpladen.
Garantien for underlimede vaske er 5 år.

  Tilbage